Ca oricare altă plantă și arbuștii de Goji sunt amenințați de dăunători, însă cele mai expuse acestui pericol sunt frunzele arbuștilor.

În momentul în care sunt plantate în perioada de tinerețe în special în stadiul de răsad, principalul pericol pentru plantă îl reprezintă melcul, indiferent de mărimea și specia acestuia.

O altă amenințare pentru plantă este reprezentată de omizi, în special de omida verde și omida fructelor (Helicoverpa armigera). Omizile preferă să atace frunzele proaspete, dar mai ales acestea consumă vârful plantei, oprindu-i astfel creșterea pe verticală.

Alte pericole pentru Goji, cât și pentru tomate se referă la musculița minieră (Liriomyza Trifolii), Tripsii (californian sau comun), Pătarea brună și Gândacul de Colorado (Leptinotarsa decemlineata).

De regulă dăunătorii care se găsesc la tomate cât șI la vița de vie pot ataca și arbuștii de Goji. Pentru a preveni deteriorarea plantelor, avem nevoie de recomandarea strictă a specialistului agrotehnic, cât și de tratarea și stropirea plantației cu substanțe vândute în comerț.