În perioada plantării, arbuștii de Goji trebuiesc ancorați (legați) de țăruși/araci  sau pe şpalieri pentru a creşte pe verticală, pentru a se vigora planta şi pentru a susţine creguţele productive care cresc foarte mult şi ajung pe pamant. 

 NOTĂ:  Arbustul ajunge la maturitate la vârste de 5-6 ani de la plantare.  

Ancorarea (legarea) plantei  

·         Țărușii utilizați trebuie să aibă înălțimea de 2 m și un diametru de 3 cm (grosime). 

·         Legatul se face cu ață in forma cifrei 8 sau cu clește de viță de vie (recomandat). 

·         Şpalierii se fac ca la viţa de vie, numai că la o înălţime de 1 m se face un T şi la aproximativ 1,5 m se mai face încă un T, având forma aceasta  ǂ, iar arbuştii se for planta în linie cu stâlpii, în timp ce sârma va trece prin stânga si dreapta arbustului, adică prin extremităţile T-ului de la stălpi. 

NOTĂ: Cleștele de viță de vie are o bandă specială care este în primul rând elastică, nu jenează planta și nu afectează procesul de dezvoltate al plantei. 

 După ce plantele ating înălțimea de 80-100 cm acestea vor trebui îngrijite prin tăierea tulpinii/vârfului și curățate de frunzele de la pământ până la înălțimea de 60 cm, rezultând astfel o tulpină curată și fără impurități. În intervalul 60-80 (80-100 cm) se vor lăsa frunzele pentru că pe această distanță vor crește noile ramuri care vor fi crenguţe purtătoare de rod sau lăstari. 

SFAT: Vârfurile tăiate pot fi utilizate în prepararea ceaiului, un remediu excelent pentru multe afecțiuni. De reținut este faptul că în Europa încă nu există ceai din frunzele de Goji, de aici se poate deduce o oportunitate de afacere sau măcar o amortizare ușoară a investiției inițiale! 

 Despre beneficiile ceaiului puteţi citi la rubrica beneficiile ceaiului din fruczele de goji.